Wie zijn wij?

Onze praktijk staat dagelijks klaar om honden, katten, kleine knaagdieren en kippen te ontvangen.

In ons team zijn twee dierenartsen, Sylvia Dries en Yentl Durodié en één assistente, Lieve Kerkhofs.

Dierenarts Henk Pardon versterkt ons team voor de orthopedische ingrepen. Hij werkt hier op afroep.

Daarnaast hebben we een opzichter nl onze kat: Noe en bewaker , onze praktijkhond Trip.

Hond

Ons motto is 'Wellness before illness', wat evenveel betekent als: door goed op je gezondheid te letten kan je ziektes voorkomen. Daar staan we voor: de juiste gezondheidsadviezen om ziektes te voorkomen.

Maar als er eenmaal toch een ziekte is omringen we je huisdier met de juiste zorgen en gaan we in samenspraak met de eigenaar handelen in het beste belang van het dier.

 

Bij ons is iedere dag 'dierendag'

Team Dap Vitae,

Sylvia, Yentl, Henk en Lieve

 • Sylvia Dries

  Dierenarts
  Sylvia Dries

  Werken met dieren, dat is de ultieme droom voor vele. Mijn droom is werkelijkheid geworden.

  Na mijn studies in Gent, ben ik teruggekomen naar mijn roots, Kaulille en ben ik hier in 2004 gestart met mijn eigen 'kleine huisdierenpraktijk' op het Nevenplein. Ondertussen is de praktijk verhuisd naar Lillerbaan 133.

  De 'kleine huisdierenpraktijk' is geleidelijk aan gegroeid en de passie voor diergeneeskunde en dieren is meegegroeid. Kennis op peil houden en nieuwe kennis vergaren blijft heel belangrijk voor mij.

  Sinds 2013 ben ik me verder aan het verdiepen in tandheelkunde bij honden en katten.

   

  In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen of wandelen, ook van een goed boek of een gezellig etentje al dan niet met vrienden kan ik genieten.

  Mijn kinderen, Daniel en Annelore, en mijn man , Dirk, helpen om de vrije tijd aangenaam gevuld te krijgen.

   

 • Yentl Durodié

  Dierenarts
  Yentl Durodié

  Yentl Durodié werkt sinds september 2016 in onze praktijk als algemene dierenarts kleine huisdieren. Haar vriendelijkheid en gedrevenheid maken dat uw huisdieren met de beste zorgen omringd zijn.

  Na haar afstuderen heeft ze in een paardenkliniek in Frankrijk gewerkt maar door de liefde is ze verhuisd naar Limburg, Heusden-Zolder.

  2 dagen per week werkt ze in onze praktijk, meestal zijn dat maandag en dinsdag. De andere dagen is ze terug te vinden in een andere dierenartsenpraktijk Kleine Huisdieren in Lummen of bij een van haar eigen paardenklanten.

  Yentl is kortom een bezige bij.

 • Lieve Kerkhofs

  Assistente
  Lieve met Chadler ( Maine Coone kat)

  Mijn naam is Lieve Kerkhofs en ik ben de trotse ‘baas’ van twee kruisingen (Mechelse herder- Siberische Husky’s), twee (Felis Vulgaris) katjes en twee (Franse hangoor) konijntjes.

  Ik woon samen met mijn lieve man en onze 6 toffe huisdieren in onze woning in Bree.

  Dieren hebben al sinds jaar en dag een speciaal plekje in mijn hart.

  Assistentie bieden aan de dierenartsen is voor mij dan ook erg belangrijk. Ik help de dierenarts graag verder met de dieren zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en deze ook te ondersteunen terwijl de nodige handelingen plaatsvinden. Ik probeer de artsen op deze manier zo goed mogelijk bij te staan, zodat zij zich volop kunnen bezighouden met het belangrijk werk van diergeneeskunde.

  Sinds augustus 2017 ben ik het team van dierenartsenpraktijk Vitae komen versterken.

  Sylvia, Yentl en ik zijn intussen al goed op elkaar ingespeeld, en we trachten dan ook de beste verzorging voor uw huisdier aan te kunnen bieden.

  U vindt mij dagelijks in de praktijk -tussen de dieren, aan de telefoon of aan de balie- klaar om u en uw huisdier van dienst te zijn met een helpende hand en een welgemeende glimlach.

  Wees welkom.

 • Henk Pardon

  Orthopedist
  Henk

  Dierenarts Henk Pardon , van Mol, is een freelance dierenarts die zich toelegt op de orthopedie in onze praktijk. Hij doet consultaties van specifieke orthopedische problemen en ontfermt zich eveneens over de orthopedische operaties.

   

  • Nieuwe kruisbanden: sling of TTA
  • Breuken herstellen met pinnen en of platen
  • heupkopamputaties
  • ....