Wie zijn wij?

Onze praktijk staat dagelijks klaar om honden, katten en konijnen te ontvangen.

In ons team zijn twee dierenartsen, Sylvia Dries en Hanne Simons en drie assistentes, Linde Luyten, Mirthe Dreesen en Noa Cairo.

Dierenarts Henk Pardon versterkt ons team voor de orthopedische ingrepen. Hij werkt hier op afroep.

 

Hond

Ons motto is 'Wellness before illness', wat evenveel betekent als: door goed op je gezondheid te letten kan je ziektes voorkomen. Daar staan we voor: de juiste gezondheidsadviezen om ziektes te voorkomen.

Maar als er eenmaal toch een ziekte is omringen we je huisdier met de juiste zorgen en gaan we in samenspraak met de eigenaar handelen in het beste belang van het dier.

 

Bij ons is iedere dag 'dierendag'

Team Dap Vitae,

Sylvia, Hanne, Henk, Linde, Mirthe en Noa

 • Sylvia Dries

  Dierenarts
  Foto Sylvia

  Mijn naam is Sylvia Dries, geboren in Neerpelt in 1979 en opgegroeid in Kaulille. Na mijn studies in Gent, waar ik in 2003 afstudeerde met onderscheiding, ben ik teruggekeerd naar mijn roots en ben ik hier in 2004 gestart met mijn eigen "kleine huisdierenpraktijk" op het Nevenplein. Ondertussen is de praktijk verhuisd naar Lillerbaan 133 en staat er nog een uitbreiding en verhuis gepland in 2024!

  De praktijk is geleidelijk aan gegroeid net zoals de passie voor diergeneeskunde en dieren. Kennis op peil houden en nieuwe kennis vergaren blijft heel belangrijk voor mij daarom ben ik mij sinds 2013 verder aan het verdiepen in tandheelkunde bij honden en katten.

  Dieren echt helpen vind ik het leukste aan de job. Vaak verlossen we dieren van hun pijn. Het is zo een beloning om achteraf te horen dat het dier weer vrolijk is of algemeen gelukkiger. Daar doen we het voor!

  In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen of wandelen, ook van een goed boek of een gezellig etentje kan ik genieten. Met mijn kinderen, Daniel en Annelore , ben ik alleszins in goed gezelschap!

  Wist je trouwens dat ik tweetalig opgevoed ben? Mijn mama is van Poolse afkomst. Dit komt wel eens van pas als we Poolse mensen in onze praktijk krijgen! Zo kunnen zij in hun moedertaal hun verhaal vertellen!

   

 • Hanne Simons

  Dierenarts
  Foto Hanne

  Mijn naam is Hanne Simons, geboren op 4 april 1996 en ik woon samen met mijn ouders, mijn zus en mijn vriend in Bocholt. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2020 en behaalde met onderscheiding mijn diploma Master in de Diergeneeskunde. Van 2020 tot 2023 heb ik voornamelijk paarden behandeld. Mijn liefde voor gezelschapsdieren heeft mij in 2023 bij DAP Vitae gebracht.

  Naast het genezen en gezond houden van onze gezelschapsdieren vind ik het heel boeiend om samen met hun baasje naar de best mogelijke behandeling te zoeken waarbij ik probeer te streven naar wat het beste is voor het dier. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat we dieren echt kunnen helpen.

  In mijn vrije tijd vind je mij vooral tussen mijn dieren. Met mijn paard G-Day neem ik deel aan eventingwedstrijden en samen met mijn Border Collie Chanou train ik bij Hondenschool De Woef. Ik kan er echter zeker zo hard van genieten om samen met hun een rondje door het bos te ga wandelen.

  Wist je dat ik samen met Chanou deelneem aan gehoorzaamheidswedstrijden?

 • Henk Pardon

  Orthopedist
  Henk

  Dierenarts Henk Pardon is een freelance dierenarts uit Mol die zich toelegt op de orthopedie in onze praktijk. Hij doet consultaties van specifieke orthopedische problemen en ontfermt zich eveneens over de orthopedische operaties. 

  Veel voorkomende operaties die hij uitvoert zijn nieuwe kruisbanden: sling of TTA, breuken herstellen met pinnen en of platen, heupkopamputaties,..

 • Linde Luyten

  Dierenartsassistente
  Linde

  Ik ben Linde Luyten, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend en hondje Django in Helchteren.

  In 2013 studeerde ik af als dierenartsassistente aan de HoGent.

  Dat ik voor deze richting koos verbaasde mijn ouders niet want als kind kwam ik vaak thuis aan met diertjes die verzorging nodig hadden. Het moest dus zo zijn... 

  Door ervaring op te doen in verschillende praktijken als assistente besef ik wat ik het belangrijkste vind in een dierenartspraktijk, namelijk een persoonlijke aanpak en die vind ik bij DAP Vitae zeker terug.

  In mijn vrije tijd blijf ik graag bezig. Ik houd van paardrijden, uit gaan met vrienden, lopen, uit eten gaan,...

  Wist je dat ik al ooit eerder deel uitmaakte van het team van DAP Vitae?

 • Mirthe Dreesen

  Dierenartsassistente
  Mirthe

  Ik ben Mirthe Dreesen, 23 jaar, afkomstig uit Bocholt en woon nu samen met mijn vriend en onze katten Lilly, Lilo & Coco in Peer.

  Al van kinds af aan heb ik een groot hart voor dieren en was mijn keuze om Agro-en Biotechnologie met afstudeerrichting Dierenzorg dan ook geen verrassing. Het helpen van dieren geeft mij heel veel voldoening en ik sta hier elke dag met een lach.

  In mijn vrije tijd ga ik graag iets drinken met vriendinnen, uitstappen maken met mijn vriend en vind je mij wel eens tussen de paarden!

  Wist je dat ik ook vrijwilliger ben op de kinderboerderij van Breugelhoeve?

 • Noa Cairo

  Dierenartsassistente
  Noa

  Ik ben Noa Cairo, geboren op 9 september 2003 in Lommel en dit maakt mij het jongste teamlid van DAP Vitae! Ik woon in Kaulille met mijn ouders, mijn jongere broer en lieve hond Boef.

  Ook al heb ik sociale wetenschappen in het middelbaar gestudeerd, toch was het duidelijk dat ik mij ging verdiepen in dierverpleegkunde. Daarom ben ik nu in Geel Agro- en Biotechnologie met afstudeerrichting Dierenzorg aan het studeren, in september 2023 begin ik aan mijn derde jaar.

  Van kleins af aan was ik al bezig met dieren, daarom ben ik ontzettend blij dat ik nu hier mijn beroep van kan maken.

  Ik ben Sylvia en Yentl ontzettend dankbaar dat ik hier bij Vitae al de kneepjes van het vak mag leren, dat kunnen niet veel van mijn medestudenten zeggen!

  Wist je dat ik ook werk in een Italiaans restaurant in Overpelt? Aan mijn vaders kant zijn we zelf ook Italiaans!