Wie zijn wij?

Onze praktijk staat dagelijks klaar om honden, katten, kleine knaagdieren en kippen te ontvangen.

In ons team zijn twee dierenartsen, Sylvia Dries en Yentl Durodié en twee assistentes, Lieve Kerkhofs en Linde Luyten.

Dierenarts Henk Pardon versterkt ons team voor de orthopedische ingrepen. Hij werkt hier op afroep.

Daarnaast hebben we een opzichter nl onze kat: Noe en bewaker , onze praktijkhond Trip.

Hond

Ons motto is 'Wellness before illness', wat evenveel betekent als: door goed op je gezondheid te letten kan je ziektes voorkomen. Daar staan we voor: de juiste gezondheidsadviezen om ziektes te voorkomen.

Maar als er eenmaal toch een ziekte is omringen we je huisdier met de juiste zorgen en gaan we in samenspraak met de eigenaar handelen in het beste belang van het dier.

 

Bij ons is iedere dag 'dierendag'

Team Dap Vitae,

Sylvia, Yentl, Henk, Lieve en Linde

 • Sylvia Dries

  Dierenarts
  Foto Sylvia

  Mijn naam is Sylvia Dries, geboren in Neerpelt in 1979 en opgegroeid in Kaulille. Na mijn studies in Gent, waar ik in 2003 afstudeerde met onderscheiding, ben ik teruggekeerd naar mijn roots en ben ik hier in 2004 gestart met mijn eigen "kleine huisdierenpraktijk" op het Nevenplein. Ondertussen is de praktijk verhuisd naar Lillerbaan 133 en staat er nog een uitbreiding en verhuis gepland in 2023!

  De praktijk is geleidelijk aan gegroeid net zoals de passie voor diergeneeskunde en dieren. Kennis op peil houden en nieuwe kennis vergaren blijft heel belangrijk voor mij daarom ben ik mij sinds 2013 verder aan het verdiepen in tandheelkunde bij honden en katten.

  Dieren echt helpen vind ik het leukste aan de job. Vaak verlossen we dieren van hun pijn. Het is zo een beloning om achteraf te horen dat het dier weer vrolijk is of algemeen gelukkiger. Daar doen we het voor!

  In mijn vrije tijd ga ik regelmatig lopen of wandelen, ook van een goed boek of een gezellig etentje kan ik genieten. Met mijn kinderen, Daniel en Annelore , ben ik alleszins in goed gezelschap!

  Wist je trouwens dat ik tweetalig opgevoed ben? Mijn mama is van Poolse afkomst. Dit komt wel eens van pas als we Poolse mensen in onze praktijk krijgen! Zo kunnen zij in hun moedertaal hun verhaal vertellen!

   

 • Yentl Durodié

  Dierenarts
  Yentl foto

  Ik ben Yentl Durodié, geboren op 24 maart 1990, en woon samen met mijn man Tom en mijn Bengaalse kat Bajie in Zolder. In 2014 behaalde ik met onderscheiding mijn diploma Master in de Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Sinds 2016 ben ik als dierenarts werkzaam bij DAP Vitae en daarnaast heb ik in 2017 mijn eigen eerstelijns praktijk voor paarden opgestart.

  Het leukste aan mijn job is dat ik elke dag mijn passie en interesse voor diergeneeskunde mag uitoefenen, verder kan ontplooien en ontwikkelen en hiermee dieren en hun baasjes kan helpen. Dat elke dag anders is en dat ik dagelijks word uitgedaagd. En dat ik zo echt een verschil kan betekenen voor een dier en zijn baasje.

  In de beperkte vrije tijd die er is probeer ik rust te vinden in een serie of een goed boek. Ik ga ook graag wandelen en spreek graag met vrienden af. Met een etentje in een goed restaurant kan je me ook steeds plezieren!

  Wist je dat ik als student diergeneeskunde voor een weesgirafje in Bellewaerde mocht zorgen? Het girafje was weliswaar al groter dan mij en heette Albert. Iets om nooit meer te vergeten!

 • Lieve Kerkhofs

  Dierenartsassistente
  Lieve

  Mijn naam is Lieve Kerkhofs en ik ben de trotse 'Petparent' van Kobi (kruising Husky-Zwitserse herder), Boris en Nestor, (twee Felis Vulgaris katjes) en Bibi en Fluffy (twee Franse hangoor konijntjes).

  Ik woon samen met mijn lieve man en onze 5 toffe huisdieren in onze woning in Bree.

  Dieren hebben al sinds jaar en dag een speciaal plekje in mijn hart.

  Assistentie en werkverlichting bieden aan de dierenartsen is voor mij dan ook erg belangrijk. Ik help de dierenarts graag verder met de dieren zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en deze ook te ondersteunen terwijl de nodige handelingen plaatsvinden. Ik probeer de artsen op deze manier zo goed mogelijk bij te staan, zodat zij zich volop kunnen bezighouden met het belangrijk werk van diergeneeskunde.

  Sinds augustus 2017 ben ik het team van dierenartsenpraktijk Vitae komen versterken.

  Sylvia, Yentl, Linde en ik zijn intussen al goed op elkaar ingespeeld, en we trachten dan ook de beste verzorging voor uw huisdier aan te kunnen bieden.

  U vindt mij dagelijks in de praktijk -tussen de dieren, aan de telefoon of aan de balie- klaar om u en uw huisdier van dienst te zijn met een helpende hand, de nodige informatie en een welgemeende glimlach.

  Wees welkom.

 • Henk Pardon

  Orthopedist
  Henk

  Dierenarts Henk Pardon , van Mol, is een freelance dierenarts die zich toelegt op de orthopedie in onze praktijk. Hij doet consultaties van specifieke orthopedische problemen en ontfermt zich eveneens over de orthopedische operaties.

   

  • Nieuwe kruisbanden: sling of TTA
  • Breuken herstellen met pinnen en of platen
  • heupkopamputaties
  • ....
 • Linde Luyten

  Dierenartsassistente
  Linde

  Ik ben Linde Luyten, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend en hondje Django in Helchteren.

  In 2013 studeerde ik af als dierenartsassistente aan de HoGent.

  Dat ik voor deze richting koos verbaasde mijn ouders niet want als kind kwam ik vaak thuis aan met diertjes die verzorging nodig hadden. Het moest dus zo zijn... 

  Door ervaring op te doen in verschillende praktijken als assistente besef ik wat ik het belangrijkste vind in een dierenartspraktijk, namelijk een persoonlijke aanpak en die vind ik bij DAP Vitae zeker terug.

  In mijn vrije tijd blijf ik graag bezig. Ik houd van paardrijden, uit gaan met vrienden, lopen, uit eten gaan,...

  Wist je dat ik al ooit eerder deel uitmaakte van het team van DAP Vitae?